החיים שלנו תותים • מוס מנחם לימים קפואים

    נאוה כרמון 3 Comment on החיים שלנו תותים • מוס מנחם לימים קפואים

    מוס תותים מענג • מכינים אותו בסבלנות ואוכלים אותו לאט לאט ליד כוס קפה מהביל • פינוקי חורף

    8:15
    02.05.24
    קובי פינקלר No Comments on דיווח: חמאס דוחה את העסקה; נמשכת הלחימה במרכז הרצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כל כך קר שאנחנו רק מחפשים איך לחמם את עצמינו, כל כך קר שהאפור הזה עושה אותנו דכאוניים ורק מחפשים סביבינו את הפוך ואת הפליז,אז מה עושים?מחממים את המטבח עם תנור ספירלה מפשילים שרוולים ומכינים משו טעים טעים שיעשה לנו צבעוני בעיניים וטעים ליד הקפה הרותח.

    עוגת מוס תותים/נאוה כרמון

    לבסיס ושכבה למעלה שרוול בסקוויטים ו25 גרם מרגרינה
    קופסת תותים טריים
    500 מל קצפת צמחית
    4 כפות מוס תות
    חצי כוס סוכר
    שקית ג'לטין

    הכנה:
    לנקות את התותים ולקלף. להשאיר 7-8 לקישוט והשאר לרסק.

    מרפדים רינג 20 בשקף
    מרסקים בסקוויטים עם 25 גרם מרגרינה ומשטחים 2/3 בתחתית של התבנית. 1/3 משאירים לקישוט העוגה

    חותכים את התותים לפרוסות ומדביקים לשקף
    מקפיאים.

    מכינים ג'לטין
    מערבבים שקית ג'לטין עם 75 גרם מים ומשאירים 10 דק עד שמתקשה

    מקציפים את הקצפת עם 4 כפות מוס תות ומערבבים פנימה תותים מרוסקים וחצי כוס סוכר. להקציף למרקם יוגורט
    מחממים את הגלטין 10 שניות במיקרו ושופכים פנימה בזרם דק תוך כדי הקצפה
    שופכים לתוך התבנית ודופקים קלות על השיש ליישר.

    מפזרים את השליש הנותר של הבסקוויטים מלמעלה ומקשטים עם התותים

    במקום אבקת מוס תות ניתן לשים 2 כפות פודינג ווניל ו 100 גרם תותים מרוסקים



    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      הייתי אומר יותר "החיים שלנו חצ'קונים" כיוון שא"א לאכול את זה ולא לקום יום למחרת ולראות כמה קישוטים על הפנים

    2. 1

      בתותים יש תולעים!!!
      גם כשהם מקולפים